Ülkemizde su verimliliği uygulamalarının yaygınlaştırılması ve verimli su kullanımının kültür halene getirilebilmesi için Tarım ve Orman Bakanlığı koordinasyonunda yürütülen Su Verimliliği Seferberliği kapsamında Amasya İl Müdürlüğünce çalışmalara devam edilmektedir.

"Ulusal Su Verimliliği Seferberliği" kapsamında, 15 Şubat 2024 tarihinde İl Müdürlüğü teknik personeli tarafından, Amasya’da bulunan Tuğgeneral Hikmet Akıncı İlkokulu ve Abdurrahman Kamil İlkokulu’nda 3. ve 4. sınıflarda eğitim gören toplam 250 öğrenci ve öğretmenin katılımıyla Su Verimliliği Eğitimi düzenlenmiştir.

 Amasya İl Tarım ve Orman Müdürlüğü sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada; Bakanlığımız tarafından hazırlanan eğitim materyalleri ile öğrencilerimiz ve öğretmenlerimize su kaynaklarının önemi, bireysel su verimliliği ve suyun tasarruflu kullanım yöntemleri hakkında bilgiler verilmiştir. Akabinde öğrencilerimize konu ile ilgili eğitim videosu izletilmiş ve tüm öğrencilerimiz “Su Gönüllüsü” ilan edilerek eğitim materyalleri verilmiştir.

  Eğitimin ardından, Bakanlığımız Su Yönetimi Genel Müdürlüğü tarafından hazırlanarak ilimize gönderilen Su Verimliliği Eğitim Tır’ında bulunan “Su Döngüsü” maketi eşliğinde tüm öğrencilerimize konunun anlam ve önemi uygulamalı olarak anlatılmıştır.