Valilik öncülüğünde, İl Özel İdaresi tarafından Amasya’da çeşitli spor branşlarında faaliyet gösteren Amatör Spor Kulüplerine temin edilen spor malzemelerinin dağıtım töreni gerçekleştirildi.

 Bu kapsamda 22 Haziran Spor Salonunda düzenlenen programa Vali Yılmaz Doruk’un yanı sıra Amasya Milletvekilleri Haluk İpek ile Hasan Çilez, protokol üyeleri, siyasi partilerin yöneticileri, amatör spor kulüplerinin yönetici ve sporcuları katıldı.

  Programda konuşan Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Amasya İl Başkanı Naci Öztürk, yapılan tüm yardımlar için Devletimize teşekkür ederek, yardımların hayırlı olmasını ve sporla büyüyen, sporu özümseyen yeni nesiller yetişmesini temenni etti.

 Amasya Milletvekilleri Hasan Çilez ile Haluk İpek de birer konuşma yaparak, amatör kulüplerimize desteklerin süreceğini ve sporun gelişmesi için çalışmaların devam edileceğini ifade ettiler.

 Vali Yılmaz Doruk ise Amatör Spor Kulüplerinin Amasya’da gençlerin ve çocukların spora yönelmesinde büyük pay sahibi olduğunu ifade ederek, şunları kaydetti: “Kıymetli milletvekillerim, değerli çalışma arkadaşlarım, Amasya’mızda faaliyet gösteren Amatör Spor Kulüplerimizin yöneticileri, basınımızın güzide mensupları; Valiliğimizin öncülüğünde, İl Özel İdaremizin, İlimizdeki amatör spor kulüplerine yaptığı malzeme desteğinin teslim edilmesi vesilesiyle sizlerle bir araya gelmiş bulunuyoruz.

 Sözlerime başlarken Ramazan Ayı’nızı tebrik ediyor, bu mübarek ayın İlimize, Ülkemize ve İslam Âlemine hayırlar getirmesini temenni ediyorum.

 Ülkemizde son 20 yılda tarım, sanayi, teknoloji, ticaret, eğitim, ulaştırma ve sosyal hizmetler gibi tüm alanlarda büyük bir gelişim ve dönüşüme imza atılmıştır.

 Yaşanan bu gelişim her alanda olduğu gibi spor alanında da kendini göstermiş, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde Ülkemizin spor altyapısı yenilenerek, şehirlerimiz modern stadyumlar, spor salonları, yüzme havuzları, gençlik merkezleri ve diğer sportif tesislerle donatılmıştır.

 Bu yatırımlardan Amasya’mız da üst seviyede istifade etmiş ve geçtiğimiz haftalarda Suluova ve Merzifon ilçelerimizde yapılmak üzere, protokolleri imzalanan, kapalı spor salonu, gençlik merkezi ve tribünle birlikte, 2002’den bu güne 280 milyon TL tutarında 42 spor yatırımı ilimize kazandırılmıştır.

 Gelişen spor altyapısının yanı sıra, Ülkemiz hem yetiştirdiği sporcu sayısı hem de sporcularımızın uluslararası başarıları bakımından da önemli ilerlemeler kaydetmiştir. Ülkemiz genelinde, 2002 yılında 278 bin olan lisanlı sporcu sayımız, 2023 yılı sonu itibarıyla 5 milyona yaklaşmıştır.

 Spora verilen önemin ve tüm bu yatırımların bir karşılığı olarak, 2021 yılında Japonya’da düzenlenen Olimpiyatlarda Ülkemiz tarihimizdeki en yüksek madalya sayısına ulaşmıştır. Cumhuriyet'imizin 100. yılını kutladığımız geçtiğimiz yıl ise Milli sporcularımız uluslararası müsabakalarda; 2 bin 453'ü altın, 2 bin 600'ü gümüş ve 2 bin 365'i bronz olmak üzere toplam 7 bin 418 madalya kazanarak büyük başarılara imza atmıştır.

 Bugün ise Amasya’mız ve Amatör Spor Kulüplerimiz açısından önemli bir gün yaşıyoruz. Amatör Spor Kulüplerimiz, halkımızın ve gençlerimizin spor yapmasına, insanımızın kötü alışkanlıklardan uzak durarak, sporla yaşamayı karakter hâline getirmelerine yardımcı olmaktadır.

 Bu kulüpler aynı zamanda ulusal yarışmalarda İlimizi, uluslararası müsabakalarda ise Ülkemizi temsil edecek başarılı sporcuları da yetiştirmektedir. Şuan itibariyle ilimizde yetişen 40 milli sporcu, Ülkemizi uluslararası müsabakalarda temsil etmektedir. Bu sayının artması için spora ve spor kulüplerine desteğimizi inşallah arttırarak, devam ettireceğiz.

 Türkiye'de son yıllarda amatör sporlar konusunda ciddi çalışmalar yapılmaktadır. Sporun önemini çocuklarımıza ve gençlerimize daha iyi anlatarak, onları amatör sporlara yönlendirdiğimizde, sağlıklı nesillerin yetişmesine de katkı sağlamış olacağız.

 Amatör spor ile başlayan sağlıklı bir hayat yaşama felsefesi, birçok çocuğumuza ve gencimize profesyonel sporculuğun kapısını da aralayacaktır. Bu da bizlere hem sağlıklı bir nesil; hem de tüm spor branşlarında nice güzel başarı hikâyeleri olarak geri dönecektir.

 Bu düşüncelerle Ülkemizin her alanda kalkınması için yapılan tüm bu destek, yatırım ve projelerin hayata geçirilmesinde bizlere daima öncülük eden Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip ERDOĞAN’a özellikle şükranlarımı sunuyor, 26 kulübümüze dağıtılacak olan 415 Bin TL’lik desteğin, amatör spor kulüplerimiz için hayırlara ve başarılara vesile olmasını dileyerek, hepinizi saygı ve sevgilerimle selamlıyorum.”

 Valimizin konuşmalarının ardından, İl Özel İdaremiz tarafından temin edilen spor malzemeleri, Vali Yılmaz Doruk, Milletvekillerimiz Haluk İpek ve Hasan Çilez ile Protokol Üyeleri tarafından kulüp başkanlarına teslim edildi.