Düzenlenen törene Amasya Valisi Yılmaz Doruk, Amasya Milletvekili Reşat Karagöz, Garnizon Komutanı Tuğg. Kemal Çakıroğlu, Cumhuriyet Başsavcısı Fatih Kocaman, Belediye Başkan Yardımcısı Hasan Şahin, il protokolü, siyasi partilerin yöneticileri, öğrenci, öğretmen ve vatandaşlar yer aldı.

 Törende ilk olarak Saygı Duruşunda bulunularak İstiklal Marşı’mız okundu. Programda daha sonra İlduş Hatun Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Zübeyda Komaç, günün anlam ve önemine ilişkin bir konuşma gerçekleştirdi.

 Ardından ‘Türk’ün Özü, Akif’in Sözü’ konulu ortaokullar arası şiir ve liseler arası kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere, Amasya Valisi Yılmaz Doruk ve protokol üyeleri tarafından ödülleri verildi. Programın devamında İlduş Hatun Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğretmen ve öğrencileri tarafından şiirler seslendirilirken, öğrencilerin hazırladıkları tiyatral ve müzikal gösteri ise beğeniyle izlendi.

 Sahnelenen gösterinin ardından programda emeği geçenlere teşekkür eden Vali Yılmaz Doruk, genç kuşakların İstiklal Marşı'mızın önemini anlayarak, Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy’u yakından tanımasından duyduğu memnuniyeti ifade etti. Vali Yılmaz Doruk ve protokol üyeleri programın sonunda öğrenciler ile hatıra fotoğrafı çektirdiler.