18 Mart Şehitler Günü ve Çanakkale Zaferinin 109. Yıl Dönümü kapsamında, Amasya Şehitliğinde düzenlenen Anma Törenine düzenlendi. Törene Amasya Velisi Yılmaz Doruk, Şehit yakınlarımız ve Gazilerimizin yanı sıra Amasya Milletvekilleri Haluk İpek ile Reşat Karagöz, Garnizon Komutanı Tuğg. Kemal Çakıroğlu, Amasya Belediye Başkanı Dr. Bayram Çelik, Cumhuriyet Başsavcısı Fatih Kocaman, Baro Başkanı Av. Bahadır Tekeş, İl Genel Meclisi Başkanı Zeki Erarslan, protokol üyeleri, siyasi partilerimizin yöneticileri, öğrenciler ve vatandaşlar yer aldı.

 Törende ilk olarak Valilik, Garnizon Komutanlığı ve Belediye Başkanlığı çelenkleri Şehitlikte yer alan anıta konuldu. Saygı Duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasının ardından ise Vali Yılmaz Doruk, Şehitlik Özel Defterine duygu ve düşüncelerini yazdı.

Vali Şehitlik Özel Defterine yazdığı satırlarda şu ifadelere yer verdi: “Tarihimizin dönüm noktalarından biri olan Çanakkale’de, bundan tam 109 Yıl önce şehadete koşan Askerlerimizin kahramanlıkları ve Türk Milletinin emsalsiz fedakârlıkları, Ülkemize vurulmak istenen prangaları birer birer parçalamıştır.

 Ne mutlu sizleri ki, her askerin ulaşmak istediği unvan ve rütbelerin en yücesi olan Şehitlik Makamına ulaştınız. Sizlerin gösterdiği bu kahramanlık, Türk Milletini tarihin her döneminde büyük ve güçlü kılmıştır. Rahat ve huzur içerisinde uyuyunuz. Yazdığınız destanlar ve isimleriniz hiçbir zaman unutulmayacaktır.

 Bugün bize düşen görev; ecdadımızın canlarını hiçe sayarak, bizlere emanet ettiği cennet yurdumuzu, her türlü tehdit ve tehlikeden korumak, bizlere emanet edildiği gibi, bizden sonraki nesillere de hür olarak teslim etmektir. Bu, hem milli şuurun, hem de siz Aziz Şehitlerimize olan vefa borcumuzun bir gereğidir.

 Bu düşüncelerle; 18 Mart Şehitler Günü ve Çanakkale Zaferinin 109. Yıl Dönümünde, başta Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK olmak üzere Aziz Şehitlerimizi rahmet, minnet ve şükranla anarken, bağımsızlığımızın sembolü olan Ay Yıldızlı Bayrağımızın gölgesinde, milletçe ayrılmaz bir bütün olarak ebediyen yaşayacağımızı ve emanetlerinize sahip çıkacağımızı ifade etmek istiyorum. Ruhunuz şâd olsun.”

     Tören kapsamında daha sonra Kuran-ı Kerim okunarak, dualar edildi, Şehitlerimizin mezarlarına karanfil bırakıldı. Valimiz Yılmaz Doruk, törenin sonunda Şehitlikte yer alan Şehit ailelerine bir kez daha taziyelerini iletti.