Dünyaca ünlü sosyal medya platformu Instagram kullanıcılarına daha konforlu bir ortam sunmak için kendisini geliştirirken bu sefer TitTok'a rakip olacak bir özellikle gündeme geldi.

 Instagram, ''Blend'' adını verdiği yeni bir özellik üzerinde çalıştığı ortaya çıktı. Bu özellik, kullanıcıların deneyimine yeni bir soluk getirecek ve yeni bir akış algoritması sunacak.

 Geçtiğimiz yılın başlarında ınstagram'ın CEO'su adam Mosseri, Reels formatının beklenen ilgili çekemediğini ve TikTok'un öne geçtiğini açıklamıştı. Bu yüzden şirket, kullanıcı kitlesini genişletmek adına platforma yeni özellikler eklemeyi planlıyor.

 Mobil geliştirici Alessandro Paluzzi'nin Instagram hakkında yaptığı başarılı sızıntılarla tanınan Paluzzi, şirketin ''Blend'' adını verdiği yeni bir özellik üzerinde çalıştığını açıkladı. Paluzzi'ye göre, Instagram kullanıcıları artık arkadaşlarıyla paylaştıkları Reels videolarını kullanarak 'Blend' adında bir karıştırma seçeneğine sahip olacaklar.

  Bu özellik sayesinde önerilen Reels videoları, kullanıcıların tercihlerine ve paylaşımlarına göre belirlenebilecek. Ancak, özelliğin ne zaman kullanıma sunulacağı hakkında henüz resmi bir bilgili bulunmuyor