2024 Yerel Seçimleri sona erdi. 31 Mart Mahalli İdareler Seçimleri’nin kesin olmaayn sonuçlarına göre 2014 yılından beri Merzifon Belediye Başkanlığı görevini sürdüren CHP’li Alp Kargı, Merzifonlu seçmenin gönlünü ve oylarını yine kazanarak başkan seçildi. Seçimi 3’üncü kez kazanarak Merzifon tarihindeki en uzun görev yapan Belediye Başkanlarından olan Başkan Kargı, zafer sevincini aile büyüklerinin kabrini ziyaret ederek yaşadı.

 Babası Erol Kargı ve kendisi gibi Belediye Başkanı olan amcası Abdurrahman Kargı’nın kabirlerini ziyaret eden Başkan Kargı, "sözümü tuttum” dedi. Aile büyükleri ile seçim sevincini paylaştı.

 Başkan Kargı, yaptığı açıklmada, “Babam Av.Erol Kargı, Belediye Başkanı amcam Abdurrahman Kargı, aile büyüklerim ve yakın zamanda aramızdan ayrılan, daima destekçim olan, çok sevdiğim değerli büyüğüm Mehmet Turan’ın kabirlerini ziyaret ettim. Sözümü tutmuş olmanın tarifsiz gurur ve mutluluğunu yaşıyorum. Ruhları şad, mekanları cennet olsun. Allah hayatta olan büyüklerimize sağlıklı, uzun ömürler versin; başımızdan eksik etmesin.” ifadelerine yer verdi.