Seçim sürecinde adaylık konusunda eski milletvekili Alaattin Yüksel’e destek vermesi ile ilgili konuşan İzmir Büyükşehir Belediyesi önceki dönem başkanı Aziz Kocaoğlu, “Alaaddin Yüksel'i destekliyorsun o olmazsa o olsun. ‘Amasya’nın bardağı, biri olmazsa biri daha’ olmaz. Ben Cemil Tugay'ın lehinde de aleyhinde de konuşmadım. . Alaaddin Yüksel nereden çıktı? O günkü tabloda en uygun isim de Yüksel’di” dedi.

   İzmir Büyükşehir Belediyesi önceki dönem başkanı Aziz Kocaoğlu, SonSöz TV’de katıldığı programda Gazeteci Fatih Yapar’ın sorularını yanıtladı.

 Programın gündeminde 2024 Yerel Seçimleri’nin aday belirleme süreci vardı.

  YÜKSEL’E DESTEĞİNİ ANLATTI: ÖNÜMÜZDE BİR CENAZE VAR!

2024 Seçimleri öncesindeki adaylık sürecinde Alaatin Yüksel’i desteklediğinin hatırlatılması üzerine Aziz Kocaoğlu, “Ben inancım doğrultusunda tavır aldım. Ben canı gönülden Alaaddin Yüksel'i destekledim. Benim aday  adayı olmam için kimseye ihtiyacım yoktu. Ben o işi bıraktım. 15 sene yaptım ve bıraktım. Alaaddin Yüksel nereden çıktı? Önümüzde bir cenaze var. Belediyenin ekonomik yapısı, personel politikası belli, yaptığı işler beli. Burada kaldırılması gereken, iyileştirilmesi gereken, tekrar sağlıklı hale getirilmesi gereken bir kurum var. Bunu yapabilecek adam da o günkü tabloda siyasetin dışında, popülizmin dışında gerçekçi, ayakları yere basan, finansı bilen bir kişiye ihtiyaç vardır. Bunu yapabilecek ve o iradeyi göstereceğine ve popülist davranmayacağına inandığım için Alaaddin Yüksel dedim” açıklamasını yaptı.

  ‘AMASYA’NIN BARDAĞI, BİRİ OLMAZSA BİRİ DAHA’ OLMAZ

“Cemil Tugay’ı desteklediniz mi?” sorusuna ise Kocaoğlu,  “Alaaddin Yüksel'i destekliyorsun o olmazsa o olsun. ‘Amasya’nın bardağı, biri olmazsa biri daha’ olmaz. Ben Tugay'ın lehinde de aleyhinde de konuşmadım. Ben Cemil Bey'i tanımıyorum. Pandemiden sonra 30 belediye başkanına gittim, ziyaret edip tebrik ettim.  Orada tanıdım. Sonra hiç ilişkim olmadı. Aday adaylığı sürecinde ‘görüşebilir miyiz?’ dedi, oturduk görüştük. Aday olduktan sonra yine telefon etti görüştük. Bir de Bornova seçim ofisi açılışında bir araya geldik” açıklamasını yaptı.

Amasya'nın Bardağı, Biri Olmazsa Biri Daha' ne demek?

Ele geçirilmeyen veya kaçan bir şeye üzülmek boştur çünkü her zaman benzeri sağlanabilir