Amasya’nın Taşova ilçesine bağlı Köylerimizde unutulan bir gelenek tekrar hayat buldu. Köy halkı muhtarların öncülük ettiği imece usulü ile sulama kanalları temizledi.

  21 Nisan Pazar günü Dereli, Belevi ve Geydoğan köyleri, Darmaderesinden başlayan sulama kanallarını ‘’birlikten kuvvet doğar’’ anlayışı ile imece usulü yaklaşık 4 kilometre olan sulama kanallarını temizlediler.

 Sosyal Medya hesabından Teşekkür mesajı yayınlayan Belevi köyü muhtarı Yakup Namlı; Darmaderesinden başlayıp Toprak köprü diye bilinen yaklaşık 4 kilometre olan sulama kanalının temizliğini ve bakım onarım işlemini yaptık. Katılım sağlayan ve emeği geçen köy halkımıza teşekkür ederim.

Geydoğan köyü derneği yaptığı açıklamada; Muhtarımız Selahattin Taylan, nın başlattığı ve unutulmaya yüz tutmuş bir İmece örneğini yıllar sonra görmek çok güzel. Köyümüz sakinlerinin böylesi birliktelikle hep beraber köy sulama kanallarının temizleme işleminden dolayı Başta Muhtarımız Selahattin Taylan ve Azalarına  ve İmeceye katılan, tüm köyümüz sakinlerine teşekkür ederiz. Ellerine gönüllerine sağlık..