Amasya valisi Yılmaz Doruk, Sultan Bayezid Camiinde düzenlenen, Genç Hatipler Hutbe Okuma Yarışması Bölge Finali Programına katıldı. Programda ayrıca Amasya Belediye Başkan Yardımcısı Bekdemir İşbilir, kurum müdürleri, sivil toplum kuruluşları, öğretmenler, yarışmacı öğrencilerin aileleri ve vatandaşlarımız yer aldı.

7 farklı İlimizden 10 öğrencimizin başarıyla yarıştığı programda konuşan Vali Yılmaz Doruk şunları ifade etti: “Bölgemizin farklı illerinden şehrimize gelen misafirlerimiz, Kur'an'ın ifadesiyle ümmete önder olacak kıymetli gençlerimiz;

Şehzadeler Şehri Amasya'mızda, içerisinde bulunduğumuz bu tarihi Camide sizleri misafir etmekten özellikle mutluluk duyuyor, hepinize hoş geldiniz diyorum.

 Musa (ASM)'a Allahu Teâla tebliğ vazifesini verince, “Ya Rabbi, benim dilimde pelteklik var. Ben doğru konuşamıyorum. Kardeşim Harun'u bana yardımcı verir misin?” demiştir.

 Demek ki güzel hitabet hayatın her alanında olduğu gibi dinimizin öğretilmesinde de önem arz etmektedir.

  Sevgili gençler, hayatta ne yaparsanız yapın en güzelini yapın. Bu anlayışı hayatınızın her alanında şiar edinmek, sizleri daima başarılı kılacaktır.

 Ben bu vesileyle siz değerli kardeşlerimize, insanımızı irşad etme yolunda yapacağınız, hizmetlerde muvaffakiyetler diliyorum.

  Yarışmaya girecek tüm öğrencilerimiz bizim nazarımızda zaten birincidir. Şu ana kadar ki aşamalarda gösterdikleri gayretlerden ve çabalardan dolayı gençlerimizi ve onları ilim-irfan yolunda yetiştiren kıymetli hocalarını ve ailelerini tebrik ediyorum.

 İnşallah bu gençlerimiz milletimize Allah'ın yüce dinini anlatma noktasında, üzerlerine düşen sorumluluğu en güzel şekilde yerine getireceklerdir.

 Sözlerime son verirken, bu yarışmanın düzenlenmesinde emeği geçen herkese ve desteklerini esirgemeyen hayırsever vatandaşlarımıza, sivil toplum kuruluşlarına teşekkür ediyor, sizleri sevgi saygı ve muhabbetle selamlıyorum.”

     Program, Vali Yılmaz Doruk’un yarışmada birincilik elde ederek başarılı olan genç öğrencimize ödülünü vermesiyle sona erdi.