CHP Genel Başkanı Özgür Özel, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nda Samsun’da gençlerle bir araya gelecek. Özel, 19 Mayıs programında CHP Merkez Yürütme Kurulu ile Gençlik Kolları Merkez Yürütme Kurulu toplantılarına katılacak.

  Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün, Samsun’da Ulusal Kurtuluş Savaşı’nı başlatmasının 105. yıldönümü ile 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kutlamaları için Samsun’a gelecek olan CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in programı belli oldu.

  CHP Samsun İl Başkanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre; Özel, 19 Mayıs Pazar sabahı Ankara’daki resmi törenlere katıldıktan sonra saat 15.00’te Samsun'a gelecek. CHP Samsun İl Örgütü’nün düzenleyeceği Tütün İskelesi’ndeki karşılama töreninin ardından Atatürk Anıtı’na çelenk sunumu gerçekleştirilecek. CHP Genel Başkanı Özel, saat 17.00’de Atakum Çakırlar Korusu’nda Gençlik Kampı’nda gençlerle bir araya gelecek. Özel, tesiste CHP Gençlik Kolları Merkez Yürütme Kurulu toplantısına katılacak. Saat 19.19’da Adnan Menderes Bulvarı Kurupelit Mevkiinde vatandaşlarla Kurtuluş Yürüyüşü’nü gerçekleştirecek olan Özel,  Kurupelit Yat Limanı’nda düzenlenecek kutlama programına da katılacak. Özel, Yat Limanında vatandaşlarla, DJ Arda, Random ve Erman Palancıoğlu’nun müzik dinletisinin yer aldığı konser programını izleyecek. CHP Genel Başkanı Özel’in Samsun ziyareti 20 Mayıs Pazartesi günü CHP İl Başkanlığı’nda saat 13.30’da başlayacak Parti Merkez Yürütme Kurulu toplantısının ardından sona erecek. 

19 MAYIS’A YAKIŞIR ORGANİZASYON

  CHP Samsun İl Başkanı Mehmet Özdağ, kutlama programı hakkında yaptığı açıklamada, “19 Mayıs 1919 milletimizin, Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde işgal devletlerine karşı bağımsızlık ateşini yaktığı zaferin ve Türkiye Cumhuriyeti’nin kurulmasına uzanan sürecin ilk adımıdır. 19 Mayıs aynı zamanda Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün 'Doğum günüm' dediği tarihtir. Bu yıl, Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramımızın 105.sini Sayın Genel Başkanımız Özgür Özel'in katılımıyla Samsun’da birlikte kutlayacağız. Organizasyonun hazırlanmasında emeği geçen CHP Samsun Milletvekili Murat Çan’a, Atakum Belediye Başkanı Serhat Türkel’e, Parti Meclis Üyemiz Nazan Güneysu’ya, Kadın ve Gençlik kollarımıza, ilçe başkanlarımıza ve tüm üyelerimize çok teşekkür ederiz.” dedi.