Cumhuriyet Halk Partisi Amasya Belediye başkanı adayı Turgay Sevindi 31 Aralık 2023 Cumartesi günü il binası önünde Açıkhava toplantısı ile adaylığını açıkladı.

 İl binası önündeki programa daha önceden belirlenen ilçe Belediye Başkan Adayları, Amasya Milletvekili Reşat Karagöz, Amasya Belediye Başkan Adayı Av. Turgay Sevindi, partililer ve vatandaşlar katıldı.

 Belediye Başkan Adayı Sevindi, “Amasya sıradan herhangi bir şehir değil. Her yönüyle sıra dışı bir şehirdir.  Onu sıra dışı yapan diğer şehirlerden farklı kılan pek çok neden vardır. O şehir ki medeniyetleri koyun koyuna yatırdığı şehirdir. Kayalarında, dağlarında Roma, Selçuklu, Osmanlı medeniyetlerinin izleri hala bizi selamlamaktadır. O şehir ki aşkın sevginin şehridir. Ferhat’a aşk iksirini içirtip Şirin için dağları deldirtendir. O şehir ki şehzadeler şehridir. Osmanlı’nın güzide şehzadelerini şefkatle büyütüp payitahta gönderen şehirdir. O şehir ki kurtuluşun, kuruluşun şehridir.

12 Haziran 1919’da Cülüs Tepe‘de Mustafa Kemal Paşayı coşkuyla karşılayıp, Amasya emrinizdir paşam diyenlerin şehridir. O şehir ki hoşgörünün, kardeşliğin şehridir. Yüzyıllardır bağrında çeşitli inançları kültürleri kardeşçe yaşatan iyi günde hep beraber sevinen kötü günde birbirinin derdine üzülen kardeşliğin şehridir. Ne mutlu ki bize biz Amasyalılar böyle bir şehirde yaşıyoruz övünmeliyiz gururlanmalıyız kıvanç duymalıyız. Bu güzel şehrimizde bu güzide şehrin şahsına yakışan bir biçimde yönetilmeli, bu şehrin kadir kıymetini bilenler yönettiği bir şehir olmalıdır. İşte onun için sizlerden aldığım güçle bu şehri yönetmeye gençliğimle, enerjimle aday oldum.

Bu gün beni yalnız bırakmadınız, yarında yalnız bırakmayacaksınız biliyorum. Biz de 31 Mart 2024’ten sonra sizin yanınızda olacağız. Bu şehri birlikte yöneteceğiz. Bundan sonra siz konuşacaksınız, bu şehri siz yöneteceksiniz.” diye konuştu.