Amasya Belediye Başkanı Mehmet Sarı’nın başkanlığında yeni imar değişikliği ile ilgili mimar, mühendis ve müteahhitler bilgilendirildi.

İlkeli Duruş, Ortak Akıl ve Şeffaf Belediyecilik ilkelerini prensip edinerek yola çıkan Amasya Belediye Başkanı Mehmet Sarı, tüm projelerimizi imar planında yapılan değişikliklere eklediklerini söyledi.

Pirler Parkında İmar Müdürü Serhat Öztürk’ün sunumuyla, mühendisler, mimarlar, müteahhitler ve emlakçıların iştirak ettiği bir toplantı gerçekleştirildi. Yeni imar düzenlemeleri slayt gösterisi halinde kendilerine sunuldu. İmar Müdürü Öztürk, yapılan değişiklik ve düzenlemeleri, teknik kısımları ile birlikte anlattıktan sonra, karşılıklı soru cevap şeklinde toplantı devam etti.

İmar birimindeki personelin gece gündüz demeden ciddi manada çalışarak bu düzenlemeleri hazırladıklarını belirten Belediye Başkanı Mehmet Sarı, konuşmasında şunları dile getirdi; “Bizim bu konudaki katkımız sadece bu şehire gördüklerimiz, duyduklarımız ve olmasını istediklerimizden ibarettir. Programımız ve projelerimiz görücüye çıkmıştır. Teknik ekibimiz, bireysel menfaatler içermeyen her konuda teklife ve istişareye açıktır. Meseleyi bir müteahhit kafasıyla değil, Amasyalının menfaatine uygun olarak düzenlenlediğimizi belirtmek isterim. Göreve geldiğimiz günden itibaren, bazı dedikodular ile imar birimimiz karalanmaya çalışıldı. Ruhsat verilmediği ve iş durdurulduğu söylentileri gezdi. Bu düzenleme ile söylenen mesnetsiz sözlere en iyi cevabı da vermiş bulunuyoruz” dedi.

SARI: ‘6 AYLIK FAALİYETLERİMİZİ AMASYALILAR PAYLAŞACAĞIZ’

Cumartesi günü gerçekleştirilecek sunum ile 6 aylık faaliyet raporunu kamuoyuna açıklayacaklarını söyleyen Başkan Sarı, konuşmasının devamında; “Bize sokaklarda uyurgezer diyenlere, uyumadan gezdiğimizi ve neler yaptığımızı anlatacağız. Çok yoğun bir şekilde çalışıyoruz ve tek gayemiz Amasya’ya güzel hizmetler yapabilmek... Amasyalılardan hayır duası alabilmek...

Benim Amasya’ya gönül borcum var, vefa borcum var, onu da yerine getirmek istiyorum. Bu konuda hiç taviz vermeyeceğimi beyan ediyorum” diye konuştu.

Başkan Sarı’nın konuşmasının ardından toplantıya katılan Mimar, Mühendis, Müteahhitler, Yapı Denetimciler ve emlakçılar yeni imar değişiklikleri konusunda merak ettikleri hususları sordular. Soru-Cevap şeklinde devam eden toplantı daha sonra son buldu.