05 com tr Haber | Amasya Gazetesi - Son Dakika
HV
19 MART Salı 07:19

Milli Güreşçi Hamit KAPLAN Anıldı

Olimpiyat ve dünya şampiyonu, ağır siklet güreşçisi Hamit Kaplan Hamamözü ilçesindeki mezarı başında anıldı.

HAMAMÖZÜ
Giriş Tarihi : 08-01-2019 09:23   Güncelleme : 08-01-2019 09:23
Milli Güreşçi Hamit KAPLAN Anıldı

 Çorum'da 5 Ocak 1976'da geçirdiği trafik kazasında yaşamını yitiren Hamit Kaplan için kabri başında anma programı düzenlendi. 
 Gerçekleşen anma programında ilk arak saygı duruşunda unuldu ve İstikl Marşı okundu. 
 Programa, Hamit Kaplan'ın oğlu Atilla Kaplan ve yakınlarının yanı sıra Hamamözü Kaymakam Vekili Gümüşhacıköy Kaymakamı Mehmet Deniz Arabacı, AK Parti Amasya Milletvekili Hasan Çilez, İlçe Belediye Başkanı Bahattin Destebaş, İlçe Müftü V. Adem Ayrancı, Ziraat Odası Başkanı Muharrem Özkoparan, Kurum Müdürleri, Siyasi Parti temsilcileri, sporcular, öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Hamit Kaplan
 Olimpiyat ve dünya şampiyonu, ağır siklet güreşçisi Hamit Kaplan, 5 Ocak 1976’da Çorum yakınlarında geçirdiği trafik kazasında öldü. 1933’te Amasya’da doğan Hamit Kaplan, milli güreşçi an dayısıAdil Candemir’in özendirmesiyle 16 yaşında güreşe başladı. Askerliği sırasında Denizgücü güreş takımında yer dı ve 1954’te milli takıma seçildi. On bir yıl milli mayoyu giyen sporcu uluslar arası karşılaşmarda kazandığı madyarla başarı grafiğini hızla yükseltti. 1965 yılında geçirdiği iki ameliyattan sonra çok sevdiği güreşi ve sporu bıraktı. Bu tarihten sonra ise Düzce’de bir lokanta işleterek hayatını sürdürdü. Ağır siklette hem serbest, hem de grekoromen stilde dının en iyilerinden biri ka edilen Hamit Kaplan’ın bu anda elde ettiği derecelerden bazıları şunlardır: 1955 (Karlsruhe) dünya üçüncülüğü (grekoromen), 1955 (Barselona) Ak Oyunları Şampiyonluğu (grekoromen), 1956 (İstan ) dünya şampiyonluğu (serbest) ve dünya ikinciliği (grekoromen), 1956 Melbourne Olimpiyat Oyunları şampiyonluğu (serbest), 1957 (İstan ) dünya şampiyonluğu (serbest), 1958 Sofya dünya üçüncülüğü (serbest) ve Bkan şampiyonluğu (grekoromen), 1959 Bkan şampiyonluğu (serbest), 1959 (Tahran) dünya şampiyonluğu (serbest). 


Kaynak:Gümüşhacıköy haber, www.turkcebilgi.com

Ali Rıza AĞIŞAli Rıza AĞIŞ

YORUMLAR
Reklamı Geç
Advert