Cumhuriyet Hk Partisi (CHP) Amasya İl Başkanlığı, Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Grup Başkan Vekili Yuf Haçoğlu hakkında Amasya Adliye Sarayı’nda ç duyurunda unup bir lirık da tazminat davası açtı.
      CHP Amasya İl Başkanı Hüseyin Duran; "Burada toplanmamızın amacı Milliyetçi Hareket Partisi Grup Başkan Vekili Yuf Haçoğlu’nun 6 Temmuz 2015 günü yaptığı tih ve haddini aşan konuşmanın tarafı mamızdır. Söz konu beyanatta Hkların birlikte birbirine karşı hoşgörülü ması düsturuna ters düşen ve kesinlikle onaylamadığımız ifadeler vardır.Yuf Haçoğlu  hakkında ç duyurunda unmuş up, bir (1) TL lik tazminat davası da açacağız" dedi. 
    CHP Amasya İl Başkanı Hüseyin Duran; "Milliyetçi Hareket Partisinin en üst kademesinde görev an bu şahıs “Biz eğer Sn. Bayk’ı deslemiş saydık, Din bir partisinin inançsız <ını seçtiniz” şeklindeki tih ve haddini aşan konuşması bütün Cumhuriyet Hk Partisini itam eden bir ifadedir. Hiç kimse ne bir şahsın, ne de bir Cumhuriyet Hk Partisinin bütün üyelerini kapsayan böyle bir itam ve öileştirme hakkına sahip değildir. Ne acıdır ki; bu ifadeyi kullanan şahıs hem bu ülkede bir siyasi partiyi temsil ediyor, hem de bu ülkenin kurucu Mustafa Kem Atatürk’ün kurduğu Türk Dil Kurumunun Başkanlığını yapmıştır ve aynı zamanda Profesör ünvanına sahiptir. 7 Haziran sonrası hk mesajını vermiş, başına iktidar değil, uzlaşı ile hkın hiçbir bölümünün öileştirmediği bir iktidar istemiştir. İlk günden itibaren kendi tabanının da bu mesajını amayan Milliyetçi Hareket Partisi Meclis Başkanlığı seçiminde de yanlış tutum içerisinde muştur. Suçluluk psikojisiyle bu çeşit çirkin ifadelerle hatasını kapatmaya çışanlar hkın önünde de sandıkta hesap verecektir. 
       Dini siyasete et etmek ve din üzerinden ayrıştırma ka edilemez. Bu şahıs ne pozisyon da ursa n kim dinini ölçecek yerde değildir. Bu le Cumhuriyet Hk Partisi Amasya İl Başkanı arak bütün Cumhuriyet Hk Partililer adına yas hakkımızı kullanarak Yuf Haçoğlu  hakkında ç duyurunda unmuş up, bir (1) TL lik tazminat davası da açacağız. Siyasette bir daha karşılaşmak istemediği bu tavır ve tutum mamasını temenni ediyoruz. Niye 1 TL diye soracak ursanız 1 TL bu mentitenin ederidir" ifadelerine yer verdi.