Kendilerini telefonla arayıp pis, asker ve savcı diye tanıttığı ya da 'kuyumcu soygunu du', 'Hesaplarınız terör örgütünün eline geçti', 'kimlik bilgilerinizi ele geçirmişler' sözleriyle dandırılan vatandaşların ve yakınlarının başvurdukları Amasya Emt Müdürlüğü asayiş şubesi ekipleri, vatandaşları dandırmaktan son anda kurtardı.
 
 Son günlerde artan dandırıcılık aylarına karşı broşür dağıtan ekipler, belediye hoparlöründen de anons yaptırıp hkı uyardı.
 
 Köyünden geldiği şehir merkezinde banka önünde parasını çekerken anonslara kulak veren emekli Kadir Çıtır, "Yankesiciler, datıcılar varmış. Pis, askerim diye tanıtıyorlarmış. Sakın onlara danmayın diyorlar" ifadelerini duyduğunu söyledi.
 
 Çıtır, uygulamanın faydı acağına inandığını belirtti.
 
 Çok sayıda vatandaşın telefonla dandırıldığını anımsatıp uygulamayı beğenen banka güvenlik görevlisi Mehmet Aydın da, "Bu çok güzel bir ay. Şu anda anonsları insanların yüzde 60'ı duysa yeterli" diye konuştu.
 
 Pisin gönderdiği duyuru metnini anons yaptırtan Amasya Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Dümen de vatandaşları uyarıp Amasya Emt Müdürlüğü görevlilerine teşekkür etti