Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Tıp Fakültesi 2020 – 2021 Eğitim / Öğretim Yılı Açılış ve Önlük Giyme Töreni, Covid-19 tedbirleri nedeniyle az sayıda katılımla gerçekleştirildi.

Tıp Fakültesi Pembe Salonda düzenlenen törene; Amasya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Süleyman Elmacı, OMÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Recep Sancak, Tıp Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Cengiz Çokluk, Tıp Fakültesi Dekan Yardımcıları Prof. Dr. Gamze Alaylı ile Prof. Dr. Ahmet Tevfik Sünter, akademisyenler ile öğrenciler katıldı. Tören de Tıp Fakültesi Dahili Tıp Bilimleri Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mustafa Fevzi Dikici tarafından “Tarih Boyunca Hekimlik” adlı açılış dersi verildi.

Açılış töreninde Amasya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Süleyman Elmacı konuşmasında; ”2020-2021 eğitim öğretim yılının başta ülkemize üniversitelerimize öğrencilerimize ve meslektaşlarımıza hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum. Burada 2020-2021 eğitim öğretim yılı Ondokuz Mayıs Üniversitemiz Tıp Fakültesine hem Türkçe programına hem İngilizce programına hem de Amasya Üniversitemiz Tıp Fakültesine kayıt olan yeni öğrencilerimizin önlük giydirme töreni için bulunmaktayız. Bütün öğrencilerimize bu eğitim öğretim yılının başarılı ve hayırlı olmasını da tekrar temenni ediyorum. Amasya Üniversitesi'ne 45 yıllık tecrübesini aktararak her zaman destek olan Ondokuz Mayıs Üniversitesi yöneticilerine başta Rektörümüz sayın Prof. Dr. Yavuz Ünal, Dekanımız Prof. Dr. Cengiz Çokluk olmak üzere aynı zamanda da Ondokuz Mayıs Üniversitesinin çalışanlarına da yine teşekkürlerimi bir borç biliyorum diyerek, Covid 19 nedeniyle çok kısıtlı bir ortamda gerçekleştirmek zorunda kaldığımız bu törenimizin hepimize ülkemize öğrencilerimize meslektaşlarımıza hayırlı olmasını temenni ediyorum hepinizi saygıyla sevgiyle selamlıyorum.” Dedi.

Gerçekleştirilen törenle tüm öğrencileri temsilen dereceye giren OMÜ Türkçe Tıp’tan Ömer Faruk Akyolu’ya, OMÜ İngilizce Tıp’tan Merve Gülmez’e ve Amasya Üniversitesi Tıp Fakültesinden Mahmut Hüdai’e temsili hekimlik önlüğü giydirildi.