Cumhuriyet Halk Partisi Amasya İl Başkanlığı Amasya'da Ulu Önder Mustafa Kemal ATATÜRK 'ün aramızdan ayrılışının 82. Yıldönümünde çelenk sunumunda bulundu.

Çelenk sunma töreninde konuşan CHP Amasya İl Başkanı Avukat Turgay Sevindi;

“Cumhuriyetimizin temellerinin atıldığı Amasya'mızda Ulu Önder Mustafa Kemal ATATÜRK 'ün aramızdan ayrılışının 82. yıldönümünde Anma programı için Amasya Valiliği'mize gerekli başvurularımızı yaptık. 10 Kasım'da saat 09:05 de çelenk sunumu yapmak istediğimizi bildirdik. 

Ancak bu talebimize Amasya Valiliği'miz saat 10.30 da salgın için gerekli tedbirleri alarak çelenk sunumu yapabileceğimiz bildirdi. Siyasal iktidarın resmî bayram ve törenlerdeki ayrımcılığını, ötekileştirmesini kabul etmek mümkün değildir. 

Ulu Önder Mustafa Kemal ATATÜRK 'ü anmak için bazı illerimizde protokolle beraber siyasi partiler, sivil toplum örgütleri çelenk sunumu gerçekleştirmiştir. 
Amasya'mızdaki anma programı için Cumhuriyet Halk Partimize saat 10:30 da anma için uygunluk veren Amasya Valiliği'mizi Kınıyoruz. 

Atalarımız Cumhuriyeti kurarken izin almadılar, bizlerde bayramlarımızı kutlarken de Ata'mızı anarken de kimseden izin almak zorunda değiliz” dedi.