Amasya Belediyesi Kültür Merkezinde gerçekleşen programda Amasya Milletvekili Mustafa Tuncer, Belediye Başkanı Cafer Özdemir, Amasya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Metin Orbay, Baro Başkanı A. Melik Derindere, Vi Yardımcısı İrfan Demiröz, İlçe Kaymakamları ile kamu kurumları ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı.


 Programda ilk arak TKDK Amasya İl Koordinatörü Okan Sezgin, IPARD programına ilişkin bir num eşliğinde bilgiler verdi. Daha sonra Belediye Başkanı Cafer Özdemir konuya ilişkin görüşlerini paylaştı. Son arak konuşan Vi İ. Hil Çomakin ise şunları kaydetti: “TKDK İl Koordinatörlüğümüz kırs andaki kkınmayı geliştirmek üzere Avrupa Birliği fonlarından faydanarak önemli çışmar yürütüyorlar. Kkınma bir bütündür. Kkınmadan arzu ettiğiniz sonuçları abilmek için bütün kaynakların devreye sokulması gerekiyor. Kırs anda önemli kaynaklarımız var. Bu kaynakların üretime dahil edilmesi gerekiyor. Kırs andaki kkınmanın sürdürülebilir bir he gelmesi, kkınmanın modernizasyonunu sağlamak, kırs anda istihdamı arttırarak vatandaşlarımızın gelir düzeyini yükseltmek ve kırsdan merkeze an göçü kesmek adına bu kaynaklardan faydanmamız ve proje üretme önemlidir. Geçmiş dönemlerde TKDK İl    Koordinatörlüğümüz sahada çışarak eldeki kaynakları kullanmış ve girişimcilerden faydanma adına önemli çışmar yürütmüşlerdir. Yapılan çışmarla beraber önümüzdeki dönemde de bu programdan Amasya arak çok fazla faydanacağız. Ülke de duğu gibi Amasya’mızda da kkınma aynı oranda gelişmeye devam edecektir. TKDK İl Koordinatörümüzü ve çışma arkadaşlarını kutluyor, hepinize saygılar nuyorum.”


Vi İ. Hil Çomakin’in konuşmasının ardından IPARD Programı kapsamında kendi işlerini kuran katılımcılara plaketleri verildi.