Amasya Belediye Başkanı Mehmet Sarı’nın girişimleri ile Şubat ayında 'Yavuz' adlı dizinin çekimlerine Amasya’da başlanacak.

Osmanlı İmparatorluğu'nun 9. padişahı Yavuz Sultan Selim Han'ın hayatını konu edinecek 'Yavuz' adlı dizinin çekimlerine Şubat ayında Amasya'da başlanacağı belirtildi. Dizide Masterchef ve Survivor yarışmalarından tanınan Yasin Obuz da rol alacak. Filmin yapımcısı ve senaristi Bilal Kalyoncu, Yasin Obuz'un Yavuz Sultan Selim'in en yakın fedaisi Alplerinden birini canlandıracağını söyledi. Ayrıca ünlü oyuncu Aydan Şener'in de bu dizi ile ekranlara tekrar döneceğini sözlerine ekledi. Amasya Belediye Başkanı Mehmet Sarı'nın daveti üzerine şehre gelen Bilal Kalyoncu Şubat ayında çekimlerine başlamayı planladıkları diziye ilişkin açıklamalarda bulundu. Yavuz Sultan Selim Han'ı Cengiz Coşkun'un canlandıracağı ve dijital platformlarda 3 sezon süreyle yayınlanacak dizide Hazal Filizküçükköse, Murat Arkın, Yıldırım Memişoğlu ve yıllar sonra tekrar ekranlara dönecek olan Aydan Şener'in yanı sıra Masterchef ile Survivor yarışmalarından tanınan Yasin Obuz'un da rol alacağını açıklayan Bilal Kalyoncu, Obuz'un padişahın yakın fedaisi Alplerinden birini canlandıracağını anlattı. 'Malazgirt 1071' adlı filmi de korona virüs Covid-19 salgını sonrası seyirciyle buluşturacaklarını kaydeden Kalyoncu, Yavuz'un Malazgirt 1071 ile başlayan dönem filmi tecrübelerinin devamı niteliğinde olacağını ifadelerine yer verdi. 

Bu dizide oynayacağı için oldukça heyecanlı olduğuna belirten Yasin Obuz, "Survivor'dan döndükten sonra Bilal ağabey projeden bahsedince sonra saçımı, sakalımı kesmemeye karar verdim. Yaklaşık 1,5 aydır eğitim alıyoruz. At binme, kılıç kuşanma gibi eğitimlerimiz 1,5 ay daha sürecek" dedi. 

Dizinin çekimleri için her türlü desteği vereceklerini belirten Amasya Belediye Başkanı Mehmet Sarı ise Yavuz Sultan Selim Han'ın 10 Ekim 1470'te doğduğu Şehzadeler Şehri Amasya'dan tahta 7 padişah çıktığını hatırlattı. Açık hava müzesi görünümündeki şehri konuklarına gezdiren Başkan Sarı'ya günün anısına kılıç hediye edildi.

YAVUZ DİZİSİ
Çekimlerine Şubat ayında başlanacak olan ve dijital platformu Exxen’de izleyici ile buluşacak yapımlardan biri de Yavuz Sultan Selim’in hayatını anlatacak dizi olacak.  2506 Yapım ile İntermedya’nın hazırladığı dizinin adı Yavuz, 3 sezonluk dijital dönem dizisini Koray Yeltekin ile Bilal Kalyoncu kaleme aldı. Muhteşem Yüzyıl’ın restore edilen platolarında çekilecek dizide Yavuz Sultan Selim’i Cengiz Coşkun, eşi Hafsa Hatun’u Hazal Filiz Küçükköse oynayacak. Bilal Kalyoncu’nun yöneteceği Yavuz’un çekimlerine Şubat ayında başlanması planlanıyor.