Mesleki eğitimi güçlendirmek ve sektörle entegre olabilmek amacıyla yazılan  “Elektrikli Ev Aletleri Teknik Servis Dalı Yenilenebilir Enerjili Atölye Altyapı Kurulumu Projesi” açılış töreni 14 Ocak 2021 Perşembe günü Gümüşhacıköy Şehit Sercan Koç  Çok Programlı Anadolu Lisesinde yapıldı.

Açılış Törenine Kaymakam Yunus Emre Fırat, Amasya Milletvekili Hasan Çilez, Belediye Başkanı Zehra Özyol, Amasya İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Çoşkun, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ercan Gültekin, Silverline Yönetim Kurulu Üyesi Hüseyin Alış, Şehit Sercan Koç  Çok Programlı Anadolu Lisesi Müdürü Cüneyt Gümüş, siyasi parti temsilcileri ile davetliler katıldı.

Pandemi tedbirlerinin alındığı törende Okul Müdürü Gümüş yaptığı açıklamada;

Okulumuz 30 yıldır bölgede teknik alanlara öğrenci yetiştirmekte ve istihdam sağlamaktadır. Elektrik, mobilya, metal, bilişim, giyim ve muhasebe alanlarında verilen mezunlar şu an birçok değişik şehirde çalışmakta ve aile geçindirmektedir. İlçemiz de özellikle elektrikçilerin tamamı okulumuz mezunu olup Merzifon Organize Sanayisinde de toplamda 500'ün üzerinde çalışanımız bulunmaktadır.

Buradan aldığımız güç ile son yıllarda hızla artan ve önemli hale gelen Elektrikli Ev Aletleri Servis Elemanlığına yönelmiş bulunmaktayız. İştirakçimiz olan Silverline A.Ş ile yapımı olduğumuz protokolün de temelini oluşturan işbirliği bizlere bu alanda yatırım yapma gerekliliğini de beraber getirmiştir. Amacımız tamamen işbirliğini reel bir atmosfere taşımak ve istihdam garantili bir proje yürütmektir.

Projemizin gerçekleşmesinde emeği ve katkıları olan başta Amasya Valiliğimiz, Kaymakamlığımız olmak üzere, Silverline A.Ş.’ye ve yönetim kurulu üyesi Hüseyin Alış’ a Gümüşhacıköy Ticaret ve Sanayi Odasına ve başkanı Can Keleş’e, İl ve İlçe Milli Eğitim Müdürlerimize ve projemizin yürütülmesi aşamasında desteklerini sürekli olarak yanımızda hissettiğimiz OKA temsilcisi Ahmet Sarıoğlu’na, öğretmen arkadaşlarıma şükranlarımızı sunarız ifadelerinde bulundu.

Ardından, Milli Eğitim Bakanlığınca sanayi kuruluşları ile mesleki eğitim okullarımızın işbirliği ve öğrenci istihdamı destekleme projesine iyi örnek oluşturan Elektrik Dalı Yenilenebilir Enerjili Atölyesi açılış töreni gerçekleşti ve Türkiye’ de ilkler arasında yer alan atölye gezildi.

Kaymakam Fırat açılışı yapılan atölyenin çevre il ve ilçelere çarpan etkisi yaratması dilekleriyle hayırlı olmasını diledi.