Amasya Esnaf ve Sanatkârlar Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı Hatay Karaman’ın vefatının ardından yeni yönetim kurulu basın mensupları ile bir araya gelerek Yönetim Kurulunun yeniden görev taksimi yaptıklarını duyurdular.

Amasya Esnaf ve sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Yönetim Kurulu adına açıklama yapan Mustafa Dümen; “Yaklaşık 30 yıldır Esnaf teşkilatımıza Başkan olarak hizmet etmiş Sayın Hatay KARAMAN 03.12.2020 tarihinde COVİD - 19 salgın hastalığı nedeni İle vefat etmiştir. Allah mekânını cennet etsin, nur içinde yatsın, Amasya Esnafımızın ve sevenlerinin Başı sağolsun. Bizler görev ve sorumluluk bilinci İle hareket etmiş. Yönetim Kurulumuz yeniden görev taksimi yapmış bulunmaktadır. Esnaf ve Sanatkârımızın işlerinin aksamadan devam etmesi için her türlü çalışmayı yapmış ve yapmaya devam edeceğiz” dedi.

Dümen açıklamışının devamında ise; “ Kısaca Faaliyetlerimizden bahsedecek olursak Merkez Birliğimiz ve Bölge birliğimizin vermiş olduğu destekler doğrultusunda rahmetli Başkanımız Hatay Karaman'ın Özel gayretleri neticesinde; Avrupa Birliği'nin destek verdiği ve yüzde 90 ortağı olduğumuz Türkiye de sayılı projeler arasında yer alan Otomotiv ve Mobilya sektöründe Ortak Kullanım Merkezi olarak faaliyet gösteren işletme ocak 2018 tarihinde fiilen faaliyetine başlamış olup, şuan da Esnaf ve Sanatkarımıza hizmet vermektedir.Esnaf ve Sanatkârımıza bu zor günlerinde bir nebze yardımcı olabilmek için COVİD - 19 nefes kredisi adı altında Yönetim kurulumuz ve personelimizle gece gündüz çalışarak en kısa sürede toplamda 1000 kişiye 25 Milyon Lira destek kredisi kullandırılmış olup halen Destek kredisini kullandırmaya devam etmekteyiz.

Ayrıca kooperatifimizin asıl faaliyet konusu olan Esnaf ve Sanatkarımızın işletmelerini geliştirmek amacıyla İŞLETME kredisi, YATIRIM DESTEK kredisi ve GENÇ GİRİŞİMCİ kredisi adı altında Esnaf ve Sanatkarlarımıza toplamda 138 milyon 586 bin Lira kredi kullandırılmış olup, halen kullandırmaya da devam etmekteyiz.

Yönetim Kurulumuz ve personelimiz Yukarıda kısaca özetlediğimiz Faaliyetleri yaparken ortakları arasında eşitlik ilkesine uygun davranmış ve hiçbir suretle ayrım yapmamıştır. Bundan sonrada faaliyetlerine aynı ilkelerle aralıksız devam edecektir.

Türkiye genelinde Esnaf kefalet kooperatiflerinin olağan genel kurul toplantıları yasaya göre 2021 Ocak ayından itibaren yapılması gerekmekte idi. Ancak COVİD - 19 salgın hastalığı nedeni ile Olağan Genel Kurul toplantıları Türkiye genelinde 1 Mart 2021 tarihine kadar ertelenmiştir. Olağan genel kurul toplantımız yapılıncaya kadar Görev ve sorumluluk bilinci ile çalışmalarımıza aralıksız devam edeceğiz.

Bu zor günlerde Esnaf ve Sanatkârlarımızın daima yanında olacağımızı bildirir, yapılacak Seçimli Olağan genel kurul toplantısında Birlik Başkanımız ve Oda Başkanlarımızla birlikte, birlik ve beraberlik içerisinde Yönetim Kurulu ve Denetim Kurulu üyeliğine tekrar aynı görev ve sorumluluk bilinci ile aday olduğumuzu belirtiriz.

Katılımlarınız için hepinize teşekkür eder, Esnaf ve Sanatkârımıza ve sizlere sağlıklı günler, bol kazançlı günler dileriz” diye konuştu.