Yeni özel harekatçı pisleri, Emt Genel Müdürlüğü tarafından Güneydoğu ve Doğu Anadu Bölgesi’ndeki doğa şartlarına en yakın bölge arak seçilen Tavşan Dağı mevkisine kurulan özel tesislerde eğitildi. Rakımı 900 - 1300 metre an Tavşan Dağı bölgesindeki merkezde unan 400 özel harekat pisi, üs ve barınma bölgeleri ile intikler, sızma ve atış eğitimleri ile teorik bilgiler dılar.

  Merzifon Pis Eğitim Merkezi’nde (POMEM) düzenlenen mezut törenine Amasya Visi İbrahim Hil Çomakin, 5. Ana Jet Üs Komutanı Tuğgener Cengiz Karacabey, Merzifon Kaymakam Vekili Hüseyin Tekin, Amasya Emt Müdürü Mehmet Artunay, Merzifon Pis Eğitim Merkezi Müdürü İlyas Aktaş, Merzifon Emt Müdürü Seyfettin Süer, diğer yetkililer, personel ve aileleri katıldı.

  49. dönem özel harekat eğitimini 400 personelin başarıyla tamamladığını belirten Merzifon POMEM Müdürü İlyas Aktaş, “Ülke in içinde unduğu aylar leri ümit liğe sevk etmesin. Bu millet nice badireler atlatmıştır. Hasta denirken dimdik ayağa kkmıştır. Bitti denirken yeni başlangıçlar yapmıştır” dedi.

  İSTİKLAL MARŞINI HİSSEDEREK, YÜREKTEN, KALPTEN OKUDULAR
 Dereceye giren pislere ödüllerini verdikten sonra konuşma yapan Vi Çomakin de, “Bu meslekte başarılı manızın biliyorum ki en önemli sebebi in sahip duğunuz maneviyattır. Vatan sevgisidir. İnancınızdır. İmanınızdır. Vatana ve millete an sevginizdir. Son dönemde ülke in üzerinde gerek içeriden, gerek dışarıdan küresel, büyük oyunlar oynanıyor. Sizin varlığınız bu oyunların bozulması için millete büyük bir güven veriyor. Sağun, var un. Allah’ın izniyle, milleti in hayır duarı ile çok başarılı acaksınız. Rabbim inşlah leri muhafaza edecektir ve milletin duarıyla inşlah dünyada da, ahirette de çok mutlu acaksınız. Çok iyi bir manevi eğitim dığınız belli. İstikl Marşı’nı okurken gerçekten hissederek, yürekten, kpten okudunuz. Eğitimin en iyi şekilde amacına ulaştığının bence buradaki göstergesi okuduğunuz İstikl Marşı’ndan anlaşılıyordu” diye konuştu.

 “ ASLAN PARÇALARI TERÖRÜN KÖKÜNÜ KURUTUR”
 Emekli özel harekatçı Ahmet Özcan da, oğlunun da özel harekat pisi masından gurur duyduğunu belirterek, “27 yıl çıştım. Şu anda oğlumda burada. Allah’ın izniyle mezun dular. Şimdi bu aslan parçarını bu dönemde eğer bu kursa gönüllü gelmişlerse kutlamak lazım. Eğer bu milleti , devleti bu aslan parçarına des verirse bunlar inşlah, Allah’ın izniyle bu terörün kökünü kuruturlar” şeklinde konuştu.

  “BU ÜLKEYE OYNANAN OYUNLARA KİMSE KANMASIN”
 Diyarbakır’a gideceğini anlatan bir özel harekât pisi ise, “Bu ülkeye oynanan oyunlara kimse kanmasın. Bizim yanımızda nlar. Tek diyeceğim bu. Allah yardımcısı n” derken, törene gelen bir pis annesi ve babasının elini öpmeye çışan özel harekat eğitmeni ise, "Ülkenin böyle bir gündeminde Allah razı n hepinizden. Asıl eli, ayağı öpülecek insanlar lersiniz" ifadelerini kullandı