Ziyarette İl Kültür ve Turizm Müdürü Ahmet Kaya, Amasya Ticaret ve Sanayi Odası Genel Sekreteri Hasan Cinbaz, Habertürk Gazetesinden Aslıhan Karagöz ile Mehmet Özdoğan, Magazinci.Com internet sitesinden Nurettin Soydan, Önce Vatan Gazetesinden Elif Günay, Star Gazetesinden Soner Can, Takvim Gazetesinden Mevlüt Yüksel, Vatan Gazetesinden Melis Güvenç, Yeni Şafak Gazetesinden Moustafa Tzampas Chasan, Dünya Gazetesinden Nermin Sayın, Yeni Yüzyıl Gazetesinden Hülya Keskin Oruçoğlu ve Sabah Gazetesinden Tuba Tokgöz yer dı.

  Nazik ziyaretlerinden ötürü misafirlerine teşekkür eden Vi Çomakin, Amasya’nın binlerce yıllık tarihi ile Anadu’nun kadim şehirlerinden biri duğunu ifade ederek, bu eş şehrin ulus ve uluslararası platforma tanıtımını yapmak amacıyla bir çok etkinlik yapıldığını belirtti. Çomakin ayrıca “Amasya Ticaret ve Sanayi Odamız da leri Amasya’ya davet ederek, İli in lerin keminden tanıtımının yapılmasını amaçlamıştır. Kendilerine bu anlamlı organizasyon için teşekkür ediyor, yapacağınız haberlerin ili in tanıtımına katkı sağlamasını diliyorum.” dedi.

  Ev sahipliği için Vi Çomakin’e teşekkür eden misafir gazeteciler ise, Amasya’nın tarihi ve kültürel yapısını dukça beğendiklerini ifade ederek, Amasya izlenimlerini görev yaptıkları yayın organlarında paylaşacaklarını belirttiler. Ziyaretin sonunda Vi Çomakin misafirlerine ili i tanıtıcı materyler hediye etti.