Taştan yaptığı açıklamada; Ceviz yetiştiriciliği konusunda doğru bildiğimiz bir çok üretim tekniğinin ya eksik, ya da tamamen yanlış olduğunu, bir kısmımız araştırarak, büyük bir kısmımız da yaşayarak örgendik. Ne var ki bu süreç üreticimize çok önemli zaman ve maddi kayıplara neden oldu.

Ceviz yetiştiriciliği konusundaki eksiklerimizi, Amasya İli Ceviz Üreticileri Birliği olarak tamamlama konusunda ilkini 24.12.2021 tarihinde Merzifon’da Prf. Dr. Yaşar Akça hocanın katılımı ile gerçekleştirdiğimiz eğitim çalışmalarımız devam etmektedir.

Ceviz yetiştiriciliği konusunda ki en büyük eksikliğimiz, cevizlerin beslenme konusudur. Bu konudaki eksiklerimizin giderilmesine yönelik olarak;

25.02.2022 Cuma günü Merzifon Halk Eğitim Merkezi salonunda, Bitki besleme uzmanı Yüksek Ziraat Mühendisi Erdal Güncü tarafında aşağıdaki program içerisinde eğitim verilecektir.

Eğitim Programı:

1-Saat 10.00 Açılış, Saygı duruşu ve İstiklal Marşı.

2-Saat 10.30 Tarımsal Üretimde Yapılan Temel Yanlışlar.

3-Saat 11.30 Kimyasal ilaç ve kimyasal gübre kullanmadan tarımsal ürün yetiştiriciliği.

4-Saat 14.00 Kendi gübremizi yapmanın temel özellikleri.

5- Saat 15.00 Ceviz yetiştiriciliğinde uygulanması gereken temel kurallar.

6- Saat 16.00 Kapanış.

Gönül ister ki bu eğitim çalışmasından tüm ceviz üreticilerimiz hatta tüm çiftçilerimizi yararlandırabilelim. Elimizde olmayan nedenler ve salon kapasitesinin sınırlı olması nedeniyle sadece birliğimiz üyelerine bu imkanı kullandırabileceğiz.

Ceviz üreticisi olduğu halde Birliğimize üye olamamış üreticilerimizin toplantı tarihinden önce üyelik için gerekli belgeleri birliğimize teslim etmeleri halinde üyelik işlemlerini tamamlayarak eğitime katılmaları sağlanacaktır.