Amasya'nın Hamamözü İlçesi Dede Köy'lü olan ve uzun yıllardır TBMM'de koruma polisi olarak görev yapan Emrullah Çarıklı, 15 aydır kanser tedavisi gördüğü hastanede hayata gözlerini yumdu. 34 yaşındaki 2 çocuk babası Çarıklı'nın Hamamözü'nde düzenlenen cenazesine TBMM Başkanı Mustafa Şentop katıldı.

TBMM Koruma polisi olarak 10 yıldan uzun süredir görev yapan 34 yaşındaki polis memuru Emrullah Çarıklı'nın Hamamözü'ndeki cenazesine katılan Meclis Başkanı Mustafa Şentop, mesai arkadaşı kaybetmenin üzüntüsü içerisinde olduğunu dile getirdi.

Hamamözü'lü polis memuru Çarıklı'yı her zaman iyi bir mesai arkadaşı olarak anacaklarını dile getiren Meclis Başkanı Şentop, " Uzun yıllar beraber çalıştığımız, beraber mesai yaptığımız Emrullah Bey'in son yolculuğu, cenaze namazı için bir aradayız. Allah kendisine rahmet eylesin, mekanı cennet olsun. Biz 10 yıldan fazla süredir beraber çalıştık, en uzun süre çalıştığımız arkadaşlarımızdan birisiydi. Kendisiyle ilgili, benim ve arkadaşımın kanaati, olumlu kanaattir. İyi bir insandı, temiz, ahlaklı ve güvenilir bir insandı." ifadelerine yer verdi.

Hamamözü'nün Dede Köyü'nde kılınan cenaze namazının ardından Polis Memuru Çarıklı'nın cenazesi Dede Köyü Mezarlığı'na defnedildi. Cenaze'ye Çarıklı'nın yakınlarının yanı sıra; TBMM Başkanı Mustafa Şentop, Amasya Valisi Mustafa Masatlı, AK Parti Amasya milletvekilleri Levent Karahocagil ve Hasan Çilez, Amasya Belediye Başkanı Mehmet Sarı ve Amasya'nın protokol üyeleri katıldı