Eğitim Sen Şube başkanı Mustafa Ölgün yaptıgı açıklama da Eğitim ve Bilim Emekçileri Sendikası olarak ülkemizin yakın tarihinde fetö terör örgütünün palazlanmasıyla başlayan, 15 Temmuz darbe girişiminden sonra iktidara yakın tarikat ve cemaatlerin rol paylaşımı ile devam eden, TÜGVA, TÜRGEV gibi iktidar destekli yapılarla hız kazanan okullarımızdaki siyasallaşma, dinci ve yobaz faaliyetler içinden çıkılamaz bir hale doğru evrilmiştir. Yaptığımız tüm okul ziyaretlerinde, kurum amirleri ile görüşmelerimizde öğrencilerimizin bu tür faaliyetlerin içine sokulmaması için uyarılarımız olmuştur. Ülkemizin yakın tarihinde yaşanan acı örnekler ile durumun vahameti tarafımızdan anlatılmaya çalışılmıştır. Ancak yaşanan olaylar bizleri bir kere daha haklı çıkarmıştır. 
Son olarak Amasya'da 12 sınıf öğrencilerimiz "Sınava Hazırlık Konferansı" olarak lanse edilen, yoklama alınmak suretiyle zorunlu olarak götürüldükleri Saraydüzü Kışlası'nda karşılaştıkları manzara ile şoke olmuşlardır. Etkinliğin bir TÜGVA etkinliği olduğu, Amasya Ak Parti Belediye Başkan Adayı Mehmet Uyanık'ın projelerini anlattığı bir siyasi şov niteliği taşıdığı ortaya çıkmıştır.
Eğitim Sen olarak okullarımızı ve öğrencilerimizi günlük siyasal çıkarlarına alet eden bu anlayışı reddediyor, öğrencilerimizi iradeleri dışında bu etkinliğe zorla götüren kurum amirlerini Türkiye'nin anayasal düzenine ve kanunlara uymaya davet ediyoruz.